Manifest

Ahir vam viure una jornada en la qual tot el poble de Catalunya va ser atacat per les forces del govern espanyol causant més de 800 ferits, algun dels quals amb ferides de consideració greu.

Amb aquest manifest volem denunciar la brutalitat amb la qual el govern de l’Estat Espanyol es va acarnissar ahir davant ciutadans que pretenien únicament exercir el dret fonamental de votar.

Rebutgem qualsevol tipus de violència i ens reafirmem en la necessitat de resoldre els conflictes i les diferències per la via del diàleg i la convivència pacífica.

El govern espanyol ha decidit, des de fa molt temps, ignorar les demandes de la majoria d’un poble i finalment ha optat per l’ús de la violència per suprimir el referèndum d’ahir dia 1 d’octubre. Les imatges cruels de repressió desmesurada per part de la Guàrdia Civil i la Policía Nacional que tots hem pogut veure a les xarxes socials o als diferents mitjans de comunicació, no haurien de reproduir-se mai més en cap lloc del planeta.

Hem vist com estomacaven persones grans, com atacaven persones que aixecaven les mans demostrant la seva protesta pacífica, com destrossaven brutalment a cops de mall la porta de l’institut Quercus de Sant Joan de Vilatorrada, com atacaven desmesuradament els habitants de Fonollosa sense cap escrúpol i destrossaven les dependències del seu ajuntament. Amb la finalitat de dispersar les persones concentrades per exercir el seu dret a vot, van utilitzar bales de goma prohibides expressament a Catalunya des de fa uns anys. I finalment van requisar urnes que haurien permès comptar potencialment uns 700.000 vots més.

Aquests són només alguns exemples de la increïble irracionalitat de la seva actuació. La força que ha exercit el govern de l’Estat Espanyol contra els habitants d’aquest país és més pròpia d’un règim totalitari que no pas d’un règim que es fa dir democràtic i que denega drets fonamentals als ciutadans com el dret a la llibertat d’expressió, el dret a defensar lliurement unes idees o el dret d’autodeterminació d’un poble, recollits en la constitució espanyola.

Per tant, manifestem enèrgicament la nostra protesta pels fets esdevinguts en la jornada d’ahir dia 1 d’octubre i condemnem l’actuació de la Guardia Civil i la Policía Nacional empesos pel govern espanyol a reprimir el dret d’expressió lliure dels catalans.

Institut d’Auro de Santpedor, 2 d’octubre del 2017.