Maus, el relat d'un supervivent

Durant uns dies al vestíbul de l'institut tenim l'exposició "Maus. Relat d'un supervivent". L'exposició està basada en una novel·la gràfica publicada a Nova York entre el 1986 i 1991 i guanyadora, entre d’altres, del premi Pulitzer (1992), l’única obra no periodística que l’ha guanyat.

Maus és la història d’un supervivent dels camps de concentració nazis explicada a través del seu fill, l’autor del llibre. Un fil narratiu amb múltiples continguts que evidencia l’exposició: aspectes històrics de l’Europa dels anys trenta i quaranta i de la II Guerra Mundial, aspectes sociològics, quant a les relacions entre diversos grups socials; aspectes psicològics vinculats principalment a la relació pare-fill; qüestions d’ètica com la justícia o la solidaritat… L’exposició també inclou continguts literaris.

El muntatge de l’exposició va acompanyat d’una selecció bibliogràfica, una guia de lectura i una guia didàctica. El contingut de l'exposició i de l'obra escrita és motiu d'anàlisi i aprofundiment dels alumnes de Batxillerat i de 3r i 4t d'ESO en la recuperació de la història i alhora el treball de valors com el respescte, la vida familiar, la igualtat entre les persones, la llibertat personal....

 

TPVEscola

Llibres 2022/23

 

Els llibres de batxillerat es podran comprar a través de la botiga de TPVescola.

Llista de llibres de batxillerat curs 2022-2023

Els llibres d'ESO els proporcionarà el centre a inicis de curs i es cobraran a través de TPVescola.

Llista de llibres ESO curs 2022-2023

Les lectures obligatòries les podeu adquirir a les llibreries del poble.

Lectures curs 2022-2023

Projectes

Logo de l'Ecoblog

Reconeixement eTwinning