Projecte solidari

El Festival solidari és l’eix bàsic del PROJECTE SOLIDARI del nostre institut.

Aquest festival està organitzat pel consell de delegats i delegades. L’acte ha esdevingut una activitat tradicional del centre que combina perfectament l’aspecte lúdic que comporta participar en un espectacle, l’aspecte formatiu que implica aprendre a organitzar un acte públic i l’aspecte social que potencia la solidaritat com un dels valors bàsics del nostre projecte educatiu.

El Festival solidari té l’objectiu bàsic de destinar la totalitat dels beneficis de l’acte a beques d’estudi per als alumnes de l’escola ANNA, una escola situada en un dels barris més pobres de la ciutat d’Antananarivo de Madagascar.

La relació amb l’escola ANNA ve de lluny,  gràcies a la relació de col·laboració  del nostre institut amb l’ONG PROIDE-BAGES i el germà Joan Sala de Santpedor.

Durant el primer curs de funcionament de l’institut (1996-97) ja es va fer una obra de teatre destinada a beques per Madagascar. El primer Festival Solidari de l’any 2000 es va realitzar amb motiu d’unes grans inundacions en aquesta illa. Al curs següent, el consell de  delegats i delegades van acordar que la solidaritat no havia de ser un fet puntual, sinó un valor permanent. Aquí va néixer la voluntat d’organitzar-lo anualment.

Anne Marie, la directora de l’escola ANNA, cada any ens envia una carta d’agraïment per la col·laboració i ens notifica el nom dels alumnes que tenen beca d’estudis a partir de la nostra aportació.

El consell de delegats i delegades, any rere any, revalida la decisió que van fer els seus companys l’any 2000, organitzant conjuntament amb alumnes, professors i famílies de l’AMPA, el Festival solidari de l’Institut d’Auro.