Dibuixem el convent de Sant Francesc

En la marc de la setmana del treball globalitzat de finals de març, l’alumnat de 1r d’ESO va realitzar una activitat molt creativa en què van poder demostrar les seves habilitats artístiques i de dibuix. Des del punt de vista de la via del tren, van dibuixar el convent de Sant Francesc juntament amb l’Institut. Una composició preciosa i emblemàtica que van expressar utilitzant una tècnica pictòrica lliure, que els va permetre representar aquest punt d’interès del poble de Santpedor. Realment les creacions que van fer van ser fantàstiques i molt creatives.… Llegeix més»

Tecnologia 3r ESO – Estructures de paper

A l’àrea de Tecnologia de 3r d’ESO, els alumnes tenien el repte de dissenyar i construir una estructura resistent a esforços amb fulls de paper. Enrotllant els fulls de paper han aconseguit fer barres rígides i en unir-les en forma de triangles han donat a l’estructura resistència, estabilitat i rigidesa.… Llegeix més»

Les proves Cangur a l’institut

El passat 21 de març els alumnes de tots els cursos de l’Institut d’Auro van participar a les proves Cangur que organitza la Societat Catalana de Matemàtiques. Les proves consisteixen a resoldre tota una sèrie de problemes matemàtics, per nivells, en una hora i quart. Els resultats se sabran aviat i els mencionats i els guanyadors rebran un diploma durant els actes del dia de Sant Jordi. El centre agraeix la participació de tots els alumnes i l’ajuda de tot el professorat per portar-les a terme.… Llegeix més»

Explorant la Biblioteca Pare Ignasi Casanovas de Santpedor

En les darreres setmanes els alumnes de 1r d’ESO han visitat la biblioteca de Santpedor. Allà els han explicat com buscar llibres, el funcionament de la classificació decimal universal (CDU) i com utilitzar la web Catàleg Aladí (https://aladi.diba.cat/) de la xarxa de biblioteques municipals.

En la visita s’han fet activitats pràctiques de cerca de llibres i en grups han fet un poema utilitzant els títols dels lloms dels llibres buscats.… Llegeix més»

Anàlisi d’aigües a Can Font

Els dies 21 i 22 de març els alumnes de Química de 2n de Batxillerat van anar a fer una anàlisi d’aigua al Centre de l’Aigua de Can Font. Allà van realitzar una part experimental on van fer diferents tasques de laboratori i, després, una part d’anàlisi de les dades en què van poder comprovar l’estat de les aigües de la comarca. … Llegeix més»

ENS HA VISITAT L’ESCRIPTOR ÀNGEL BURGAS

Avui, 2 d’abril de 2024, els alumnes de 3r d’ESO (gràcies a l’Institut de les Lletres Catalanes) han tingut el luxe i l’honor de rebre la visita del susdit escriptor que ha vingut a parlar-los de la seva obra Noel et busca (Premi Serra d’Or 2013, Premi de Literatura PROTAGONISTA JOVE 2014), lectura prescriptiva del 2n trimestre. Inicialment hom ha fet cinc cèntims dels trets més importants de la seva vida i de la seva obra i, tot seguit, l’Àngel ha explicat fil per randa allò més essencial d’aquesta obra. … Llegeix més»

Sortida de 1r d’ESO a la séquia de Manresa

Durant el matí del divendres 15 de març, dins el marc del Treball Globalitzat “Santpedor un lloc diferent”, l’alumnat de 1r d’ESO va fer una sortida destinada a conèixer la séquia de Manresa i el seu entorn natural i altres construccions antigues properes. La sortida va ser guiada per l’ambientòleg i professor de l’institut Valentí Vallès i pel biòleg naturalista Florenci Vallès. Al llarg del seu recorregut, l’alumnat va recollir informació verbal i en forma de fotografies. Aquesta informació va quedar plasmada posteriorment en les activitats d’un dossier. Els organitzadors felicitem tot l’alumnat de 1r d’ESO per la bona actitud que va tenir durant la sortida.… Llegeix més»

“La ciutat de Barcelona”

Després de la xerrada de l’Enric Canet sobre “El Raval i Barcelona” continuem amb el TG de 3r -“La ciutat de Barcelona”- i aquesta vegada in situ. Al llarg del dilluns i el dimecres l’alumnat de 3r ha realitzat diferents activitats per explorar i conèixer de ben a prop la ciutat: un primer contacte amb el metro per poder arribar i visitar els barris de Sarrià, Gràcia, Horta-Guinardó, Sagrada Família, Dreta-Eixample, un primer contacte amb el Raval, un viatge amb les “Golondrinas” per poder descobrir dels misteris del port de Barcelona i, per últim, el taller al Parlament de Catalunya “Soc diputat/da” per posar-nos a la pell dels representants del poble català i escollir el futur Govern de Catalunya. … Llegeix més»

Els alumnes de 2n d’ESO visiten el monestir de Santa Maria de Lillet.

Dins el marc del Treball Globalitzat “L’edat mitjana al prepirineu”, el dimecres 20 de març els alumnes de 2n ESO han visitat el monestir de Santa Maria de Lillet al municipi de La Pobla de Lillet. Han iniciat una breu ruta a peu des del centre de la població cap al monestir. Un cop allà han pogut observar les restes del conjunt arquitectònic. També han pogut pujar a la bastida que s’ha col·locat per a gaudir del patrimoni des d’un punt de vista privilegiat.… Llegeix més»

ANEM A COMPETIR AL CLUB ATLÈTIC MANRESA!

Aquest dimarts 19 de març, els alumnes de 1r d’ESO han anat a competir al Club Atlètic Manresa amb motiu del “XVI Campionat d’atletisme d’instituts del Bages”. 

Els alumnes han passat una jornada esportiva plena d’emoció i han fet podi en les proves de 500 metres i salt de llargada femení. Enhorabona, atletes! I felicitats a tothom, hem fet una gran pinya! … Llegeix més»

Sortida a Ripoll i a Sant Joan de les Abadesses

Els alumnes de 2n d’ESO, dins el projecte transveral del romànic al prepirineu, han visitat aquest dilluns 18 de març el monestir de Ripoll i el de Sant Joan de les Abadesses. A Ripoll, han fet una visita guiada en què han conegut tots els detalls del monestir i de la vida d’aquella època. A Sant Joan de les Abadesses, hi han fet un dibuix a mà alçada de l’absis i han visitat una exposició de maquetes d’esglésies romàniques. Aquestes visites han ajudat l’alumnat a consolidar els coneixements apresos a Ciències Socials per aplicar-los en altres matèries.… Llegeix més»

Visita al Saló de l’Ensenyament

El passat dijous 14 de març els alumnes de 1r de batxillerat van fer una sortida a Barcelona per visitar el Saló de l’Ensenyament. En aquesta visita van poder conèixer de primera mà les ofertes d’universitats (públiques i privades), també de Cicles Formatius (tant de grau mitjà com de grau superior) i, finalment, totes les possibilitats i novetats en matèria educativa.

Ara els nostres alumnes ja tenen una visió més acurada de totes les portes que se’ls poden obrir, tant pel que fa a l’oferta d’estudis com d’altres possibilitats educatives.… Llegeix més»

Intercanvi a Múnic

Aquesta setmana l’alumnat d’alemany de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat del d’Auro ha viatjat a Múnic, on ha tingut lloc la segona part de l’intercanvi amb el Gymnasium München Nord. Cada alumne s’ha allotjat a casa d’un noi o noia de l’institut alemany i, a més de participar en les diferents sortides que s’han fet, ha pogut viure l’experiència de conviure amb una família i anar a un institut alemany.

Al llarg de la setmana s’han dut a terme diferents sortides, entre les quals han destacat la visita a l’Allianz Arena, l’estadi del FC Bayern München i el camp de concentració de Dachau.

Tant l’alumnat com les professores acompanyants han valorat molt positivament l’experiència i esperen repetir-la el curs vinent.… Llegeix més»

ENS VISITA L’ENRIC CANET

L’alumnat de 3r d’ESO, dins del marc del Treball Globalitzat “La ciutat de Barcelona”, ha tingut la sort de rebre la visita de l’Enric Canet que ha fet una xerrada sobre el barri del Raval de Barcelona. L’Enric Canet és l’actual director de Relacions Ciutadanes del Casal dels Infants del Raval i té una llarga trajectòria professional en diversos àmbits socials. Durant la conferència, hem conegut amb profunditat l’evolució de la ciutat de Barcelona i de la seva gent. La visió i l’experiència d’Enric Canet ens servirà com a marc teòric per conèixer millor la ciutat de Barcelona i els diferents barris de Barcelona, en especial el barri del Raval.… Llegeix més»