Durant el primer i segon trimestre, els alumnes de 1r d’ESO hem hagut de crear una maqueta d’un cotxe, camió o furgoneta.

Va ser un repte d’allò més perillós i emocionant, ja que fins aleshores molt pocs de nosaltres havíem serrat, dibuixat, foradat i treballat sobre la fusta!

 

Òbviament, no ens volíem fer pas mal i, justament per això, la seguretat era fonamental en el nostre treball. Per aquesta raó, vam utilitzar ulleres de protecció, vam serrar seguint les normes d'ús i altres manipulacions que ens va explicar el nostre professor, el Toni. Ell mateix va decidir que les maquetes es farien amb parelles!!!

 

Durant les primeres sessions, vam fer un esbós de com volíem que fos el nostre projecte. Més endavant, vam fer una barreja del nostre esbós amb el de la nostra parella i vam decidir quin tipus de projecte ens interessava.

El Toni ens va estipular algunes mides, com la base o les rodes, però d’altres ens les vam haver d’inventar amb la referència del nostre meravellós esbós. D’aquesta manera, vam poder dur a terme les proporcions perquè no ens quedés una roda gegantesca i una caixa molt petita!

 

El Toni ens va explicar com serrar i utilitzar les diferents eines que faríem servir per dur a terme el projecte. A poc a poc, cada dia vam anar donant forma al nostre cotxe i afegint noves coses per fer-lo encara més espectacular!

Un cop vam tenir el resultat final (molt esperat en aquelles alçades!), vam fer un precís plànol amb l’alçat, la planta i el perfil.

 

Amb l’esbós, el plànol, un recull dels materials i estris que havíem utilitzat i també el procés de fabricació, vam crear una memòria. Una memòria és un recull d’un projecte; en el nostre cas, de la maqueta del nostre cotxe.

 

Realment, aquest projecte ha estat tot un repte, sobretot pels que no som gaire manetes! Ens ha servit molt per aprendre a utilitzar materials i estris en què no hi estem acostumats, com la serra o un cargol. I també ens ha anat molt bé per poder ajudar els companys i aprendre a dividir-nos la feina!

Per totes aquestes raons… FEU-HO A CASA VOSTRA I US HO PASSAREU MOLT BÉ perquè és una ocasió única per aprendre i gaudir-la amb els nostres companys de classe!!! 

 

Bruna Forn

Alumna 1r. ESO